Dj til bryllup

Dinnermusik

Dinnermusik

Når jeg står for musikken til et bryllup under middagen, det som kaldes dinnermusik, sørger jeg for at der er behagelige musikalske rammer omkring arrangementet. Musikken der spilles er nøje valgt ud fra stemning, sammensætningen af selskabet og omgivelserne. Ligeså er den dinnermusik jeg spiller, ofte sammensat på forskellig vis til de forskellige afdelingen af middagen.

Under forretten kan det for eksempel være instrumental musik som er med til at understøtte starten på den romantiske middag. Det er meget et spørgsmål om situationsfornemmelse og stemning, hvilken dinnermusik der spilles.

Til hovedretten under et bryllup kan der typisk spilles dinnermusik med vokal på, det kan være klassikere som Frank Sinatra, Michael Buble, og andre kunstnere i den boldgade. Det er vigtigt at den dinnermusik jeg spiller til et bryllup ikke er overdøvende, under middagen skal der først og fremmest være mulighed for at tale sammen og nyde den gode mad. I mine øjne skal dinnermusik være noget som man kan sidde og vippe lidt med foden til mens man taler med borddamen/ bordherren.

Når vi når til desserten under et bryllup sættes tempoet lidt op, her er det vigtigt at der er lidt flere melodier som gæster kan komme i festlig stemning af. Dog er det er vigtigt at gøre opmærksom på, at der ikke er to fester som er ens, og det er derfor svært at generalisere. Dj’ens erfaring i at spille dinnermusik er naturligvis afgørende for hvordan det løber an og det skal gerne være startskuddet til en fantastisk fest.

Jeg tilpasser som regel den dinnermusik jeg spiller således at der er en rød tråd i forhold til f.eks. gæsternes taler. Det vil i praksis sige at første sang efter en tale oftest er taget ud fra talens indhold/emne, hvilket ofte vækker stor glæde og anerkendelse hos selskabet. Det er vigtigt at musikken ikke er for høj under middagen, man skal kunne føre en samtale uden at musikken er forstyrrende. Ligeledes skal musikken være timet, således at den udfylder den stilhed som oftest er tilstede de først 5-10 sekunder efter en tale/sang. Har gæsterne skrevet festsange, så har jeg de 50 mest anvendte festmelodier i instrumental version – på denne måde kan jeg lave underlægning til gæsterne sang ligesom hvis man havde en rigtig spillemand på klaver.

Hvis I ønsker en dj som har meget stor erfaring indenfor dinnermusik, så kan I roligt kontakte mig, book direkte her.